Installation ljud

Bild

Bild

När ljudet ska finnas utan att synas

Vi lever i en vardag där tillgänglighet, design och enkelhet spelar stor roll och att kunna njuta av bra ljud i sitt hem blir allt viktigare.

Hur får man då ett ljud som blir tillgänglig där du vill utan att det blir komplicerat att använda?

Genom att noga planera din byggnation/renovering och utforma ett väl genomtänkt ljudsystem där du får ljud precis där du vill utan att det stör den övriga interiören. Istället för att placera en lokal ljudanläggning i varje rum skapar man en central där man placerar den utrustning som behövs för just den lösning ni önskar, det enda som blir kvar lokalt i rummen är de högtalare man väljer samt någon form av kontroll där du väljer vilken musik och volym man vill ha.

Man delar in rummen i ”zoner” där en zon är individuell vilket innebär att man kan spela en egen ljudkälla med individuell volym. T.ex. kan du stå i köket och laga mat med musik från ditt iTunes-bibliotek samtidigt som någon annan tar ett bad med sin favoritmusik från Spotify.

Eftersom vi bygger en central lösning innebär det att alla zoner kan sammanlänkas på ett eller annat sätt. Du kanske vill att alla rum skall spela samma låt med samma volym när det är fest? Då kan du välja ”Party mode” där du har förvalt vilka rum som skall vara med eller så får du upp en lista med alla rum där du enkelt markerar vilka rum som passar för kvällen. Antalet rum som kan inkluderas är i stort sett obegränsat men de mest vanliga är vardagsrum, kök, tvätt, badrum, uteplatser och matsal. Beroende på vilken typ av rum det handlar om så är det i de flesta fall en fördel att ha en fastmonterad kontroll på väggen. Då får man ett naturligt och enkelt användande precis som att tända och släcka belysningen. När du sitter i soffan används en fjärrkontroll, iPhone eller iPad för att bläddra bland din musik samt justera volymen. Vilken typ av kontroll man väljer beror givetvis på vilka funktioner man vill ha men även vilken design som passar.

Kontakta oss så berättar vi mer!