Ljudsättning i anrika miljöer

Välbalanserad ljudsättning i historisk miljö

Välbalanserad ljudsättning i historisk miljö

Välkommen till Södra Teatern på Södermalm. I en anrik miljö har entrén mot mosebaccke torg renoverats grundligt och utökats med möteslokaler, Chambre separée och en modern barmiljö. Kravspecifikationen innefattade ett välbalanserat ljud med zonfunktionalitet utan att ta för stort anspråk av den genuina och delvis kulturmärkta inredningen.

Tonal balans och fylligt ljud

Tonal balans och fylligt ljud

För att verkligen fylla den utmanande lokalen med högkvalitativt ljud använde vi genomgående högtalare från Genelec och ett styrsystem från Bose Professional. Precisionen i Genelecs aktiva närfältsmonitorer gör att vi kunde integrera högtalarna där det passade bäst ur ett inredningsperspektiv, utan att ge det minsta avkall på ljudkvalitet. För att runda av ljudbilden och ge den extra fyllnad som lokalen krävde, användes även aktiva basar från Genelec som integrerades i inredningen för minimal visuell impact.

Flerzonsfunktionalitet

Flerzonsfunktionalitet

I den intilliggande rummen har man skapat ett chambre Separée och ett snyggt mötesrum som även kantransformeras till en "backbbar". Här kan individuell volymsättning och källval väljas på ett överskådligt sätt via en bakbelyst display.

Bilder
bild 2